Az aktív mozgás és a passzív kezelés kéz a kézben jár. Mi gyógytornászok imádjuk tornáztatni a vendégeinket, hiszünk a mozgás erejében (és ebben nem is tévedünk :)). De most készítettem nektek egy olyan csomagot, aminek 90%-ban nem te izzadsz, hanem egy kényelmes kezelőágyon, a kezeim között gyógyulhatsz.

AnyaGyógyító kezelés természetes szülés és császármetszés után:

 • gátizmok regenerációja: a közbeszédben általában erősítésről van szó, pedig ugyanilyen fontos a gátizmok lazítása is – amennyiben azok feszesek.
 • gátmetszés, gátheg és más belső sebek, hegek utáni regeneráció: méltatlanul keveset beszélünk róla, pedig ezek a hegek nagyon sok problémát okoznak a nőknek. Megtanítalak, hogyan tudod ezeket lazítani, kezelni anélkül, hogy ezeken a területeken megérintenélek.
 • hegkezelés tetőtől talpig: lehet, hogy „csak” egy császárheged van, de kihatással lehet akár a nyakad vagy a térded egészségére is, ezért nem csak helyileg, a heget kezelem, hanem távolról és finom mozdulatokkal indulunk. Amikor te és a tested engedi, mélyebb kezelést is alkalmazok. A hegkezelésről részletesebben ITT olvashatsz.
 • kötőszöveti lazítás eszközökkel: orvosi minőségű,környezetbarát szilikonból készült RAD masszázslabdák, SMR hengerek, cellulit kefe, ápoló olajok, köpöly, stb.
 • viscerális terápia: szuperhatékony terápia a belső szervek problémái esetén. Minden nőnek kötelezővé tenném szülés után. Ha nem szűnő, terápiákra hosszú távon nem reagáló mozgásszervi panaszod van, azt akár valamely belső szerved funkciózavara is okozhatja a szerv és a mozgásszervrendszer (izmok, ízületek, inak, stb.) panaszát. Szülés után előfordul, hogy a test nem tud segítség nélkül 100%-osan regenerálódni, ilyenkor jön képbe a visceralis terápia. Méhsüllyedés, hólyagsüllyedés esetén kifejezetten ajánlott!
 • vagus-terápia: csökkenti a stressz-szintet, segíti a paraszimpatikus idegrendszer működését, kiegyensúlyozottabbá válasz, emésztési problémák esetén és műtétek után kötelezővé tenném.
 • Maitland-féle manuálterápia: ha nem a kötőszövettel van gond, hanem a medencében, gerincben, csípő környékén találunk ízületi blokkot
  aromaterápia: kiváló minőségű illóolajokkal segítek ellazulni.
  kinesiotape és crosstape: a terápia során alkalmazott technikák hatását fenntartja akár napokon át.
 • kuponkód a Császárvonal videótárához
 • további kedvezmények családtagok (akár babák) kezelése esetén
 • írásos tanácsok otthonra
 • relaxáció
 • és persze egy kis légzőgyakorlat, nyújtás, erősítés, tartáskorrekció, gyógytorna

Mikortól kezdhetek tornázni szülés után? 

A válasz: bármikor. A regenerációs tréning, a masszázs, a torna elkezdése nem függ a szülés óta eltelt időtől (akár azonnal elkezdhető, de évek múlva sem késő foglalkozni vele), és nem függ a szülés módjától sem. A kezelések tartalmát ahhoz igazítjuk, hogy az édesanya természetes úton vagy császárral szült-e. 

Nincs kire hagynom a gyermekemet, hozhatom magammal?

Természetesen igen.
Az én munkámat egyáltalán nem nehezíti, ha jön a gyermeked. De ha nem túl bonyolult megoldani, akkor előnyösebb neked, ha baba nélkül tudsz jönni, mert jobban tudsz figyelni.

Nem csak veled foglalkozom, hanem szükség esetén a babáddal is, mivel nagy tapasztalattal rendelkezünk a kisgyermekek mozgásos állapotfelmérésében és a fejlesztések-terápiák különböző területein. Kapcsolatban állunk szoptatási tanácsadókkal és más terapeutákkal és szakemberekkel is.

Mi a különbség az AnyaTorna és az AnyaGyógyító kezelések között?

Az AnyaTornában több az aktív elem, a torna, az izomerősítés, nyújtás, tartásjavítás, mobilizáció. Ha nincs heged, nincs komolyabb panaszod, méhsüllyedésed, nem volt műtéted, de fáj a nyakadés a hátad, szét van nyílva a hasizmod és ezek ellenére érzed magadban az erőt, hogy otthon is gyakorolj, akkor ez a te csomagod. Lesz benne SMR henger, erősítő gumiszalag, dynair és bosu, kisebb súlyok, és relaxáció, légzőgyakorlatok.

Az AnyaGyógyítóban te kevésbé vagy aktív, a kezelés nagy részében a kezelőágyon helyezkedsz el és én dolgozom rajtad.

Az AnyaGyógyító részét képezi a manuálterápia, visceralis terápia, vagus terápia, szükség esetén köpöly és kinesiotape, illetve egyéb eszközök használata (pl. cellulit kefe, floss, RAD masszázslabdák).

Mind a passzívabb, mind az aktívabb technikák szükségesek a teljes regenerációhoz, de egyénenként változó, hogy kinek mire van szüksége és az adott időszakban milyen lelkiállapotban van. Vannak időszakok, mikor hiába lenne szükséges, mégsem tudjuk magunkat rávenni a rendszeres tornára, még szakmai felügyelet mellett sem. Vagy éppen olyan panaszaid vannak, aminek elsősorban nem a vázizmaid állapotához, az állóképességedhez, a izmok kontrollálásához van köze, hanem manuális kezelésre van szükség, hogy a fájdalmad elmúljon. Ezekre az esetekre találtam ki az AnyaGyógyítót, amikor célzottan kezellek, te pedig nagyrészt pihensz. A kétféle elnevezés ellenére azonban vannak átfedések.

Itt olvashatsz bővebben: blog.

2023. november előtt vásárolt bérletek előtt ingyenes online konzultációt biztosítok 15-20 percben.

Ha nem tudsz eljönni hozzám, akár az otthonodban is találkozhatunk. A kiszállási díjakat az árlistában találod.

Minden kérdésedre szívesen válaszolok telefonon vagy e-mailben.

Kövess facebookon: http://facebook.com/babatornasz

Bejelentkezés:

Gazda Eszter (gyógytornász-fizioterapeuta, Pfaffenrot-terapeuta, fitmummy® tréner)

+36 30 …

info@babatornasz.hu

www.babatornasz.hu