Szülés után az első perctől el tudjuk kezdeni a regenerációt, de évek múltán sem késő. Nem számít, hogy természetes úton vagy császárral szültél-e, a testednek szüksége van egy kis útmutatásra és gyógyításra.

A kezelések tartalma:

  • komplex, funkcionális mozgásszervi állapotfelmérés
  • szétnyílt hasizom vizsgálata,
  • fitmummy® szülés utáni regenerációs tréning
  • gyógytorna
  • manuálterápiás kezelés
  • otthoni feladatok
  • kinesiotape ragasztása
  • tanácsadást,
  • kiegészülhet császáros hegkezeléssel is.

Ha szeretnéd tudni, hogy a várandósság után milyen állapotban van a hasizmod és szeretnél dolgozni a testtartásodon, esetleg már fáj a nyakad, derekad, akkor ne várj tobább a csodára. Az állapotfelmérő (és egyben rövid kezelést, tornát is tartalmazó) alkalom után elsősorban a hasizmok regenerációjával fogunk foglalkozni. Nemcsak megdolgoztatni foglak, hanem feltöltődhetsz testileg, lelkileg egyaránt.

Mikortól kezdhetek tornázni szülés után? 

A válasz: bármikor. A regenerációs tréning, a masszázs, a torna elkezdése nem függ a szülés óta eltelt időtől (akár azonnal elkezdhető, de évek múlva sem késő foglalkozni vele), és nem függ a szülés módjától sem. A kezelések tartalmát ahhoz igazítjuk, hogy az édesanya természetes úton vagy császárral szült-e. 

Nincs kire hagynom a gyermekemet, hozhatom magammal?

Természetesen igen.
Az én munkámat egyáltalán nem nehezíti, ha jön a gyermeked. De ha nem túl bonyolult megoldani, akkor előnyösebb neked, ha baba nélkül tudsz jönni, mert jobban tudsz figyelni.

Nem csak veled foglalkozom, hanem szükség esetén a babáddal is, mivel nagy tapasztalattal rendelkezünk a kisgyermekek mozgásos állapotfelmérésében és a fejlesztések-terápiák különböző területein. Kapcsolatban állunk szoptatási tanácsadókkal és más terapeutákkal és szakemberekkel is.

Mi a különbség az AnyaTorna és az AnyaGyógyító kezelés között?

Az AnyaTornában több az aktív elem, a torna, az izomerősítés, nyújtás, tartásjavítás, mobilizáció. Ha nincs heged, nincs komolyabb panaszod, méhsüllyedésed, nem volt műtéted, de fáj a nyakadés a hátad, szét van nyílva a hasizmod és ezek ellenére érzed magadban az erőt, hogy otthon is gyakorolj, akkor ez a te csomagod. Lesz benne SMR henger, erősítő gumiszalag, dynair és bosu, kisebb súlyok, és relaxáció, légzőgyakorlatok.

Az AnyaGyógyítóban te kevésbé vagy aktív, a kezelés nagy részében a kezelőágyon helyezkedsz el és én dolgozom rajtad.
Részét képezi a manuálterápia, visceralis terápia, vagus terápia, szükség esetén köpöly és kinesiotape, illetve egyéb eszközök használata (pl. cellulit kefe, floss, RAD masszázslabdák).

Mind a passzívabb, mind az aktívabb technikák szükségesek a teljes regenerációhoz, de egyénenként változó, hogy kinek mire van szüksége és az adott időszakban milyen lelkiállapotban van. Vannak időszakok, mikor hiába lenne szükséges, mégsem tudjuk magunkat rávenni a rendszeres tornára, még szakmai felügyelet mellett sem. Vagy éppen olyan panaszaid vannak, aminek elsősorban nem a vázizmaid állapotához, az állóképességedhez, a izmok kontrollálásához van köze, hanem manuális kezelésre van szükség, hogy a fájdalmad elmúljon. Ezekre az esetekre találtam ki az AnyaGyógyítót, amikor célzottan kezellek, te pedig nagyrészt pihensz. A kétféle elnevezés ellenére azonban vannak átfedések.

Az AnyaTorna egyik fontos alapja a Fitmummy® (szülés utáni regenerációs tréning) müdszer, aminek rendszeréről bővebben: http://fitmummy.hu/szules-utan/ 

Lehetőséged van alkalmankénti kezelésre és tornára is, amennyiben nem szeretnél bérletet vásárolni. Ennek ára megegyezik az árlistában a felnőtt kezelésekkel.

Kérdéseidre szívesen válaszolok telefonon és e-mailben is.

Kövess facebookon: http://facebook.com/babatornasz

Bejelentkezés:

Gazda Eszter (gyógytornász-fizioterapeuta, Pfaffenrot-terapeuta, fitmummy® tréner)

+3630 …

info@babatornasz.hu

www.babatornasz.hu