Nem elég, hogy egy kismama teste 9 hónap alatt elképesztő változásokon megy át, a szüléssel a testünk még annál is gyorsabban változik meg és igyekszik alkalmazkodni új feladataihoz. Ha túlvagyunk a baba ellátásának első, többé-kevésbé megterhelő időszakán, akkor ideje, hogy elkezdjünk foglalkozni a saját testünk karbantartásával is.

A várandósság alatt a pocak méretének változása magával hozza a teljes testtartás megváltozását is. A vállak, a nyak, a fej, a lábak, a tüdő mind-mind extrém terhelést kapnak a terhesség alatt, ezért a komplex regeneráció nem csak a szétnyílt hasizom vizsgálatát és tréningjét tartalmazza, hanem tartáskorrekciót, légzőtornát, fájdalomcsillapító kezeléseket (pl. masszázst) és specifikus erősítést, nyújtást is.

A kialakuló fájdalmak, diszfunkciók általában a has és a medence körül kezdődnek, ezért a központban a szétnyílt hasizmok regenerációja áll.

A fitmummy® háromlépcsős, fokozatosan nehezedő gyakorlatcsomagból áll. Az első lépcső a kulcs a regenerációhoz. Ez a legfontosabb alapgyakorlatokból áll és a módszer esszenciája, ezért az alapokat mindig egyénileg tanítjuk. Ezt követően a második és harmadik lépcső gyakorlatai már csoportban is elsajátíthatók, de egyénileg is folytatható a tréning.

Mikor kezdhető a szülés utáni tréning?

Bármikor. Elkezdése nem függ a szülés(ek) óta eltelt időtől (akár azonnal elkezdhető, de évek múlva sem késő foglalkozni vele), sem attól, hogy mennyire vagy edzett vagy mennyire voltál edzett a szülés előtt.

Számít, hogy császárral vagy természetes úton szültem?

Igen és nem. Az alapgyakorlatokat bármikor el lehet kezdeni megtanulni, akár már a szülés napján is. A haladást és a kiegészítő kezelések tartalmát pedig mi fogjuk ahhoz igazítani, hogy miként hoztad világra gyermeked, van-e gátsebed/császáros heged, stb., de a tréning gyakorlatai megközelítőleg ugyanazok.

Mi ez pontosan? Torna?

A fitmummy® elsősorban nem erősítés, bár kétségkívül erősebb leszel tőle. A megfelelően végzett gyakorlatok elősegítik a szöveti gyógyulást, segítenek helyreállítani a megnyúlt izmok és az idegrendszer kapcsolatát. Visszaállítjuk a helyes légzéstecnikát, megtanulod a gátizmok és a hasizmok megfelelő bekapcsolását, használatát. Újraprogramozzuk a testet.

Ettől elmúlik a nyakfájásom is?

Elképzelhető. A medence és a hasizmok, azaz a „core izmok” felelősek a test stabilitásáért. Ha ez az alap nem megfelelően működik, akkor minden, ami hozzá kapcsolódik, a normálistól eltérően működhet, fájdalmat okozhat. Ennél a hasonlatnál szerintem nem kell több: ha a ház alapja nincs rendben, akkor a rajta álló falak és a tető is könnyebben megroggyan. Így működik ez a testünkben is.

Rendelőnkben lehetőséged van csomagban több kezelést is megvásárolni, amely a Fitmummy-n kívül tartalmaz még sok gyógyító kezelést: AnyaTorna és AnyaGyógyító.

A Fitmummy® rendszeréről bővebben itt olvashattok: http://fitmummy.hu/szules-utan/

Kövess facebookon: http://facebook.com/babatornasz

Bejelentkezés:

Gazda Eszter

gyógytornász-fizioterapeuta, fitmummy tréner ® , Pfaffenrot-terapeuta

+3630 552 3296

info@babatornasz.hu