Ausztrál manuálterápiás módszer a mozgásszervi (izom, ideg, vagy ízületi eredetű) panaszok, fájdalmak kezelésére. Komplex szemléletmód, ami a kezelésen kívül nagy hangsúlyt fektet az aktív tornára, az életmódbeli tanácsadásra, a munkahelyi ergonómiára.

Komplex vizsgálati és kezelési koncepció, ami az ideg-, izom-, ízületi problémákat, helyi vagy kisugárzó fájdalmakat, a mozgáskorlátozottságot csökkenti. A koncepció különlegessége, hogy nem elégszik meg a fájdalom csökkentésével, hanem tornával és életmódbeli változtatásokkal igyekszik fenntartani a visszaszerzett egészséget, fájdalommentességet. Hirtelen fellépő (akut) vagy régóta tartó (krónikus) problémákra is megoldást nyújthat.

A Maitland nem akar rögtön mindent tudni: minden találkozáson más-más, az eredeti problémával összefüggésbe hozható testtájat megvizsgálunk és szisztematikusan kezelünk, hogy végül megtaláljuk azt az egy vagy több kiváltó okot, amelynek gyors kezelésével javulnak a tünetek.

A kezelést minden esetben újratesztelés követi, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy leellenőrizzük, megfelelően hatékony volt-e a kezelés.  A manuálterápiát tornával, otthoni tanácsokkal, akár más módszerekkel is kiegészítjük (pl. kinesiotape). Maga a manuálterápiás vizsgálat és kezelés kb. 20-30 perc, egy teljes alkalom kb. 50 percet vesz igénybe.

Kövess facebookon: http://facebook.com/babatornasz

Gazda Eszter
gyógytornász-fizioterapeuta, Pfaffenrot-terapeuta
+3630 ...
info@babatornasz.hu