A leggyakoribb kérdések a Pfaffenrot-ról

A legfontosabb kérdések és válaszok a Pfaffenrot-ról:

Mi ez?

Kötőszöveti technika, ami a feszes izmokat lazítja, a laza izmokat pedig stimulálja. Egészen pici kortól hatékonyan és kíméletesen kezel. Segíti kiegyensúlyozottabbá tenni a babákat. Kiemelkedően hatékony koraszülött vagy megkésett fejlődésű gyerekeknél. Felső korhatára nincs.

A Pfaffenrot-ban öt különböző manuális technikát használunk egy kezelésen belül, az alkalmazott technikák mind támogatják egymást, egymás hatását erősítik, így hatékonyabb, mint ha csak egy-egy módszert alkalmaznánk.

Az én gyerekem nem tud egy helyben ülni. Hogy lehet így kezelni?

Természetes, hogy a kisebb gyerekek nem fognak vigyázzban ülni a kezelés teljes ideje alatt. Kedvére való játékkal (semmiképpen sem telefonnal, mert az túlingerli a gyerekeket, célszerűbb meséskönyvvel, baba-mama játékokkal, nagyobbaknál barkóbával) leköthetjük a gyerekek figyelmét. A nyugtalan gyerekeknél lehetőség van a kezelés és a torna váltogatására, így nem unják meg az egy helyben üldögélést.

Félénkebb gyerekeknél először játékkal, tornával kezdem az ismerkedést. A gyereknek először meg kell bíznia bennem, csak utána tud igazán lazítani. Ilyen esetben az első fogások szinte csak simító jellegűek.

Számomra fontos, hogy a gyerek partnerként tekintsen rám, elfogadja az érintésemet, ezzel megalapozzuk a közös munkánkat.

Ez olyan, mint a masszírozás?

A Pfaffenrot-terápiában jóval gyengébb fogásokat használunk, mint amilyen a klasszikus svédmasszázs legtöbb fogása. Az adott problémának megfelelően specifikusan, funkcióban gondolkodva kezelünk. Más technikát használunk feszes és mást a petyhüdt izmok kezelésére. Holisztikus szemlélete mozgásláncokban és myofasciális vonalakban gondolkodik, nem pedig izmokban és izomcsoportokban. Nincs szükség masszázsolajra, krémre, mivel a mély izmokra és struktúrákra az akupresszúra segítségével tudunk hatni.

Fájdalmas a kezelés?

A Pfaffenrot-tal a nyújtás fokozatos, a kezelést és a nyújtást váltogatva éri el a normál mozgékonyságot, ezért nem okoz fájdalmat. Fontos szem előtt tartani, hogy csecsemők vagy nem együttműködő paciensek nehezebben tudnak ellazulni. Ilyenkor a megoldás az akupresszúra, ami nyújtás nélkül lazítja a szöveteket, így fájdalom nélkül érjük el a kívánt eredményt.

Sírni fog a babám?

A babák egy része nyugodt a kezelés közben. A csecsemők azonban különbözőképpen reagálnak az idegenek érintésére. Némelyik csecsemő sírdogál a kezelés közben, ennek általában az az oka, hogy nem mozoghatnak teljesen szabadon, ismeretlen emberek érnek hozzá, és ellenvetésüket még csak sírással tudják kifejezni: akár egy átlagos orvosi vizsgálaton. Ha a szülő és a terapeuta megfelelően kommunikál egymással és partnerként működnek együtt, ez a szituáció könnyen kezelhető.

Egy mondatban a Pfaffenrot-ról

A gyerekek kíméletlenül őszinték. A következő idézet elmondja, mennyire nem fájdalmas a kezelés, ellenben szükség van a gyerekek szórakoztatására, figyelmének lekötésére. Egy nagyfiú a Pfaffenrot-kezelés közben a következőt mondta: “Eszter néni, kérlek most már ne zongorázz az ujjaimon!”

Bővebben itt olvashatsz: https://www.babatornasz.hu/gyerek-terapiak/pfaffenrot-terapia/

 

Ne maradj le az újdonságokról, kövess facebookon: Kattints ide! 

További információk és időpont egyeztetés ide kattintva.

Gazda Eszter
gyógytornász-fizioterapeuta, Pfaffenrot-terapeuta
+36305523296
info@babatornasz.hu