“Ha végül is rászánjuk magunkat, hogy a magunk vagy gyermekünk bajával gyógyítóhoz forduljunk, olyat válasszunk, akiben emberileg is megbízunk, de akkor aztán hagyjunk fel egy időre minden kritikával, és bízzuk rá magunkat teljesen.”

Gandhi *

Ha egészségről van szó, az ember a legjobb kezek közé szeretne kerülni, mert igenis intim téma a fájdalmunkat vagy gyermekünk problémáját megosztani másokkal.

Számos szakmai tapasztalattal rendelkezem a gyerekek komplex mozgásfejlesztéséről, legyen szó akár egy egészséges csecsemő általános felméréséről vagy sérült gyerekek fejlesztéséről. Ezen a területen gyógypedagógusok és konduktorok is kísérik pályám.

Első munkanapomon azonnal beleszerettem a gyerekek mozgásfejlesztésébe, a korai fejlesztésbe. Ez az a terület, ami leginkább lázba hoz, mert amellett, hogy hatalmas szakmai kihívást jelent és folyamatos fejlődést és tanulást igényel, emberileg is próbára tesz ez a nehéz, ám hálás munka.

A hozzám első alkalommal érkező csecsemők és kisgyermekek komplex vizsgálaton esnek át. Különböző kiegészítő módszerek segítségével nem csak a nagymozgások terén, hanem az értelmi és szociális fejlődés területein, a csecsemőkori reflexek tükrében is vizsgálom a gyerekeket.

A Pfaffenrot-féle manuális technikával rendkívül hatékonyan kezelhetőek az izomtónus-eloszlási problémák. „Kezeim között” rengeteg mozgássérült gyerek és felnőtt is megfordult már.

Hiszek benne, hogy minden latba vetett tudásom, minden perc torna akkor ér igazán célba, amikor a szülő „hazaviszi” a szemléletet, érti, hogy mit miért csinálunk, ezért maximálisan törekszem a családdal történő szoros együttműködésre.

A gyerekkori prevención és terápián kívül foglalkozom felnőttek mozgásszervi eredetű panaszaival, elsősorban deréktáji panaszok, nyak- és hátfájdalmak, egyéb ízületi (csípő, térd, boka, vállfájdalmak, stb.)  kezelésével.

Magam is aktívan sportolok: a hegymászásban, falmászásban és a futásban találtam meg azt a kikapcsolódást, ami fizikailag kihívást jelent, azonban mégis feltölt és kikapcsol. A sportban megtanultam, hogy nem csak 50 fölött fájhat, és a kis fájdalom is hatalmas szakadék a mindennapok leküzdésében.

Bízhat abban, hogy akár gyermekét, akár saját problémáját bízza rám, a legnagyobb lelkesedéssel és naprakész szaktudással várom a tornateremben.

Elérhetőségeimet ide kattintva találja.

*A fenti idézetet Shuster Barbara: Gerincferdülés és ami mögötte van c. könyéből merítettem.

Gazda Eszter
gyógytornász-fizioterapeuta, Pfaffenrot-terapeuta
+3630 552 3296
info@babatornasz.hu